Mitä tehdä jos autossa ei ole vararengasta?

Jos autossasi ei ole vararengasta, ei syytä huoleen. Uusissa autoissa vararengas on harvinaisempi näky. Jopa puolessa autoista ei ole vararengasta. Onneksi sinulla on vaihtoehtoja.

09 374 77 113

Toimi näin rengasrikossa

Tarkista autosi varustelu

Tutki, onko autossasi mukana paikkausvaahto ja kompressori. Tarkista autosi tavaratila ja sen alapuoli löytääksesi välineet. Näiden avulla voit paikata puhjenneen renkaan ja saada ilmaa renkaaseen. Noudata ohjeita huolellisesti ja voit ajaa lähimpään rengasliikkeeseen.

 

Soita tiepalveluun

Tarvittaessa ota yhteyttä REDGOon. Autamme sinua sinua renkaan korjaamisessa. Tiepalvelu voi vaihtaa lainarenkaan paikan päällä tai paikata renkaan reiän tarvittaessa. Voit myös pyytää tiepalvelua tilaamaan hinauksen, jos se on tarpeen.

 

Muista, että tyhjällä renkaalla ei ole turvallista ajaa.

Huolehdi turvallisuudesta. Toimi välittömästi ja pyydä apua REDGOlta. Voimme saapua avuksi jopa 15 minuutin kuluessa. Älä epäröi, vaan ota yhteyttä. Näin voit selviytyä rengasrikosta helposti ja vaivattomasti, vaikka autossasi ei olisikaan vararengasta.

09 374 77 113

Avoinna 24h vuorokaudessa

Usein kysyttyjä kysymyksiä

Korvaako vakuutus renkaan korjauksen tai hinauksen rengasrikossa?

Useat vakuutusyhtiöt tarjoavat kaskovakuutuksen kautta korvausta renkaan paikkaukseen tai auton hinaukseen lähimpään rengasliikkeeseen.

Korvaako vakuutus uuden renkaan?

Kaskovakuutus voi korvata uuden renkaan, mutta huomioi, että siihen liittyy yleensä korkea omavastuu. Siksi kannattaa harkita tarkasti, onko korvauksen saaminen järkevää verrattuna renkaan hankintakustannuksiin.

Miksi autoissa ei ole vararengasta?

Uusissa autoissa vararengas on jätetty pois muutamista syistä:

 

Painon ja tilan säästö

Autovalmistajat pyrkivät keventämään autoja ja tarjoamaan enemmän tilaa matkustajille, tavaralle tai sähköauton akustolle. Vararengas vie tilaa ja lisää painoa, mikä voi vaikuttaa polttoainetehokkuuteen.

 

Renkaan paikkausvälineet

Useissa uusissa autoissa on mukana paikkausvaahto ja kompressori. Tämä mahdollistaa pienen reiän tai puhkeamisen korjaamisen tien päällä ilman renkaan vaihtamista. Voit ajaa renkaan paikkausvälineiden avulla lähimpään rengasliikkeeseen.

 

Tiepalvelun saatavuus

Tiepalvelu on nykyään helposti saatavilla useiden autonvalmistajien, korjaamoiden ja rengasliikkeiden kautta. Jos renkaasi puhkeaa tai tarvitset apua tien päällä, voit soittaa tiepalveluun. He saapuvat paikalle tarjoten apua, kuten renkaanvaihtoa, paikkausta tai tarvittaessa hinausta.

Liity REDGO Tieturvan jäseneksi ja saat apua rengasrikossa

Fiksu valinta

REDGO Tieturva on palvelu autolijalle, joka arvostaa vaivattomuutta. Renkaan puhkeaminen, tekninen vika tai onnettomuus voi keskeyttää matkan. Varautumalla etukäteen varmistat, että päivä jatkuu ilman ongelmia.

Tutustu Tieturvaan