Auton vikakoodien lukeminen

Merkkivalo palaa, voinko jatkaa matkaani?

👋 Falck on nyt REDGO. Nimi vaihtui, mutta samat työntekijät auttavat. Voit luottaa, että asiat sujuvat yhtä hyvin kuin ennenkin.

 

Jos merkkivalo tai varoitusvalo syttyy ajon aikana, niin silloin voidaan olla ongelmissa. REDGO Tiepalvelun ammattilaiset auttavat sinua tunnistamaan ongelman. He myös kertovat mitä tehdä, jotta autoosi ei tule vaurioita ja vältetään auton hinaus.

Mitä eri merkkivalot tarkoittavat?

Alta löydät yleisimmät auton merkkivalot ja varoitusmerkit sekä mitä ne tarkoittavat.

Moottorin merkkivalo syttyi

Yleisin merkkivalo, joka nykyautoissa ajaessa voi syttyä, on keltainen moottorin merkkivalo. Se on moottorin erilaisten sähköjärjestelmien valvontaan. Merkkivalon syttyminen yleensä tarkoittaa sitä, että joku anturi on antanut virheellisen arvon tai anturi on viallinen.

Moottorin merkkivalo syttyy useimmiten keltaisena. Tällöin on käytävä autokorjaamolla. Mikäli auto kulkee normaalisti, niin sillä voi usein ajaa. Jos tuntuu tehottomuutta tai nykimistä, niin aja tien sivuun ja siirry hinauksella korjaamolle. Aina varmuuden vuoksi kannattaa tilata hinauspalvelu.

Öljynpaineen merkkivalo palaa punaisena

Öljynpaineen merkkivalo on perinteinen valo, kun autoa startataan. Se on aina punainen. Siitä ei ole olemassa miedompaa versiota. Aina jos öljynpaineen merkkivalo syttyy, niin on pysähdyttävä välittömästi turvalliseen paikkaan. Moottori on sammutettava heti, kun se on mahdollista.

Latauksen merkkivalo syttyi

Latauksen merkkivalo syttyy aina silloin, kun pannaan virrat päälle. Kun moottori lähtee käyntiin ja jännite on tasainen, latauksen merkkivalo sammuu. Jos latauksen merkkivalo syttyy ajossa, on se merkki siitä, että laturi ei lataa.

Usein latauksen merkkivalo syttyy, koska apulaitehihna on mennyt poikki ja laturi ei pyöri. Moottori toimii ja autolla voi ajaa siihen asti, kun akussa riittää virta.

Jarrun merkkivalo palaa

Jarruille on useimmissa autoissa parikin eri valoa. Siellä on keltainen valo, joka on huomio. Silloin yleensä puhutaan siitä, että siellä on anturi, joka mittaa jarrupalojen paksuutta ja kuluneisuutta. Kun se syttyy niin autolla voi ajaa, siinä on jarrut normaalisti, mutta silloin on syytä varata aika korjaamolle jarrupalojen vaihtoon ja tarkastukseen.

Punainen jarrujen merkkivalo mittaa jarrunesteen määrää autossa. Kun se syttyy punaisena niin auto pysäytetään turvalliseen paikkaan, tarkistetaan tilanne, lisätään jarrunestettä ja katsotaan ettei sitä vuoda mistään. Jos valo sammuu nesteen lisäyksen jälkeen niin matkaa voi jatkaa normaalisti.

REDGOn hinausautonkuljettaja

Ongelma ratkeaa helpoiten soittamalla

Joskus voit saada ratkaisun ongelmaan jo puhelun aikana. Kohtaamme päivittäin satoja vastaavia ongelmatilanteita. Soittamalla asia hoituu helposti ja vaivattomasti
Soita 09 374 77 113

Ota yhteyttä haluamallasi tavalla

Soita

Vastaamme aina nopeasti puhelimeen 24 tuntia vuorokaudessa. Puhelun lopuksi saat tekstiviestillä linkin tilausseurantaan, jotta tiedät mitä seuraavaksi tapahtuu.

Soita 09 37 477 113

Nettitilaus

Tilaus lähetetään automaattisesti lähimmälle hinaus- ja tiepalveluautolle. Saat tekstiviestillä linkin tilausseurantaan, jotta voit olla varma tilauksen etenemisestä.

Nettitilaus

Chat

Keskimääräinen vastausaika 17 sekuntia. Nopeampi vaihtoehto, kun asiasi koskee jo tehtyä tilausta. Chat löytyy oikeasta alakulmasta.

119 000

Hinaus- ja tiepalvelun tapausta vuodessa

32%

Asiakkaista voi jatkaa matkaa omalla autollaan

91

NPS-suositteluindeksi on alan parhainta

Tiepalvelu lukee auton vikakoodit

Vakuutus korvaa hinaus- ja tiepalvelun

Tiesitkö, että useiden vakuutusyhtiöiden kaskovakuutukset korvaavat hinauspalvelun tai tiepalvelun.

 

Hinausta tai tiepalvelua voi käyttää myös silloin, jos vika ilmaantuu kotona. Yleensä hinauspalvelusta ja tiepalvelusta ei mene omavastuita eivätkä bonukset kutistu.

 

Vakuutusturvan selvittäminen on helppoa. Soita meille niin tarkastamme korvaako sinun vakuutusyhtiösi hinaus- tai tiepalvelun. Tarkastus voidaan tehdä minä viikonpäivänä tahansa 24h vuorokaudessa.

Soita

Vastaamme aina nopeasti puhelimeen 24 tuntia vuorokaudessa. Puhelun lopuksi saat tekstiviestillä linkin tilausseurantaan, jotta tiedät mitä seuraavaksi tapahtuu.

09 37 477 113

Nettitilaus

Tilaus lähetetään automaattisesti lähimmälle hinaus- ja tiepalveluautolle. Saat tekstiviestillä linkin tilausseurantaan, jotta voit olla varma tilauksen etenemisestä.

Nettitilaus

Chat

Keskimääräinen vastausaika 17 sekuntia. Nopeampi vaihtoehto, kun asiasi koskee jo tehtyä tilausta. Chat löytyy oikeasta alakulmasta