Voiko auton renkaan paikata?

Milloin tiepalvelu voi paikata auton renkaan vai tarvitaanko hinausautoa?

 

Tässä artikkelissa käsitellään renkaiden paikkaamista ja siihen liittyviä tekijöitä, kuten vaurion sijaintia ja kokoa. Selvitämme, milloin renkaan voi paikata ja milloin on tarpeen hankkia uusi rengas.

Rengasvaurion sijainti ja koko vaikuttavat paikkauksen onnistumiseen

Rengasvaurion paikka ja koko ratkaisevat, voidaanko renkaan paikata. Ammattilainen voi yleensä paikata alle 6 mm halkaisijaltaan olevan reiän.

 

Suurempien vaurioiden korjaus saattaa kuitenkin johtaa paikan pettämiseen ja renkaan uudelleenvaurioitumiseen.

 

On tärkeää huomioida, että jos vaurio on renkaan sivupinnassa tai kyljessä, uuden renkaan hankkiminen saattaa olla tarpeen.

 

Jos vaurio on renkaan kulutuspinnan keskialueella ja tarpeeksi pieni, ammattitaitoinen asiantuntija voi korjata renkaan.

 

Renkaan paikkaus onnistuu silloin helpoiten, jos reikä on pistoreikä ja pyöreä. Viillot tai pitkittäin renkaisiin uponneet osumat ovat mahdottomia korjata.

Toimi välittömästi ja pyydä apua REDGOlta. Voimme saapua avuksi jopa 15 minuutin kuluessa. Älä epäröi, vaan ota yhteyttä. Näin voit selviytyä rengasrikosta helposti ja vaivattomasti.

09 374 77 113

Avoinna 24h vuorokaudessa

Hyväkuntoinen rengas voidaan paikata

Puhjennut rengas ei siis aina vaadi uuden renkaan hankkimista, vaan on usein taloudellisempaa ja ympäristöystävällisempää korjata se takaisin käyttökuntoon.

 

Tiepalvelun tai rengasliikken ammattilainen voi korjata rikkoutuneen renkaan, kunhan vaurio sijaitsee renkaan kulutuspinnalla ja renkaan kunto on hyvä.

 

Renkaan paikkaus tehdään ammattikäyttöön tarkoitetulla menetelmällä, joka takaa pysyvän ja kestävän paikan renkaassa.

 

Renkaan paikkaamisen kesto vaihtelee, mutta yleensä se kestää noin 10-20 minuuttia.

Usein kysyttyjä kysymyksiä auton renkaan paikkaamisesta

Milloin rengasta ei voi paikata?

Rengasta ei voida korjata, jos se ei saavuta enää samaa kuntoa kuin ennen vaurion tapahtumista.

 

Esimerkkejä tällaisista tapauksista ovat merkittävän kokoiset vauriot, reunavaijerin vauriot, renkaan kumin tai tukivyön irtoaminen sekä renkaan sisäpuoliset vauriot kudosrungossa.

Miten ammattilainen paikkaa renkaan?

Renkaan puhkaissut ruuvi, naula tms. poistetaan renkaasta ja vuodon paikka merkitään. Vaurioitunut alue puhdistetaan ja valmistellaan erikoistyökalulla.

 

Paikkaustulppa kierretään asennustyökalulla läpi ja pakotetaan sitten renkaan reikään, jolloin osa tulppaa jää näkyviin molemmille puolille.

 

Ylimääräinen materiaali leikataan pois. Lopuksi suositeltu ilmanpaine lisätään renkaaseen.

Miten auton renkaan paikkausaine toimii?

Paikkausaine ruiskutetaan renkaan venttiilistä rikkoutuneen renkaan sisään. Aine estää ilman pääsyn ulos syntyneestä reiästä.

 

Renkaan paikkausaine on tarkoitettu tilapäiseksi ratkaisuksi. Sen jälkeen, kun renkaaseen on pantu paikkausainetta. Renkaan kunto on tarkastettava rengasliikkeessä mahdollisimman pian.

 

Pikapaikkauksen käyttö voi tuottaa rengasliikkeelle ongelmia. Vanteen puhdistus nestemäisestä paikka-aineesta ja renkaan reiän etsintä voi olla vaikeaa ja siitä voi syntyä lisäkuluja.

 

Pahimmillaan koko rengas on hävitettävä, sillä sen jättäminen pikapaikkauksen varaan on aina epävarmaa. Usein on järkevää soittaa heti tiepalvelu tai hinausauto apuun.

REDGO Tiepalvelu rengasrikon korjaus

Liity REDGO Tieturvan jäseneksi ja saat apua renkaan paikkauksessa

Fiksu valinta

REDGO Tieturva on palvelu autolijalle, joka arvostaa vaivattomuutta. Rengasrikko, tekninen vika tai onnettomuus voi keskeyttää matkan. Varautumalla etukäteen varmistat, että päivä jatkuu ilman ongelmia.

Tutustu Tieturvaan