Hinausauton­kuljettajan työ ja avoimet paikat

Hinausautonkuljettajana tai tiepalvelumekaanikkona pääset auttamaan ihmisiä pulassa, hinaten ajoneuvoja ja tarjoten teknistä apua, kuten apukäynnistyksiä ja renkaanpaikkauksia.

 

Liikkuva työ vaatii asiakaspalvelutaitoja, teknistä osaamista, ja hinauskaluston hallintaa. Ajoneuvojen korjaus paikan päällä on yhä yleisempää ja tällöin asiakas on läsnä.

 

Tarvitset C-ajokortin ja ammattipätevyyden. Tule mukaan auttamaan ja oppimaan!

 

👋 Kuinka pääsen hinausautonkuljettajaksi?

REDGO Hinaus- ja tiepalvelut

Hinausauton­kuljettajan ja mekaanikon työtehtävä

Hinausautonkuljettajan tai tiepalvelumekaanikon pääasiallisena tehtävänä on erilaisten ajoneuvojen hinauksen ja siirron suorittaminen.

 

Tarvittaessa kuljettaja tai mekaanikko tarjoaa myös teknistä apua, kuten käynnistää ajoneuvoja ja paikkaa renkaita.

 

Työ on usein vuorotyötä sisältäen päivystystä.

 

Työ vaatii hinausautokaluston ja erilaisten hinaukseen liittyvien menetelmien hallintaa sekä teknistä osaamista ja etenkin asiakaspalvelutaitoja.

 

Erityisen tärkeää on työturvallisuuden noudattaminen, sillä työskentely voi tapahtua vilkkaalla moottoritiellä tai ahtaalla kadulla.

❤️ Asiakkaat kertovat arvostavansa mekaanikkojen ja kuljettajien työtä

Hinausautonkuljettaja pelasti lumimyrskystä

⭐⭐⭐⭐⭐

Nopea ammattilainen auttoi ja neuvoi auton kanssa tarkasti akun ym. Vei korjaamolle ja pelasti minut lumimyrskyn keskeltä lämpimään autoon, olin tosi helpottunut ja kiitollinen. Ja minulle soitettiin ensin tilanteessa nopeasti ja arvioitu aika ilmoitettiin ja neuvot mitä tehdä.

Mekaanikko ohitti ajoneston

⭐⭐⭐⭐⭐

Apu tuli tosi nopeasti paikalle ja auto käynnistyi. Ajonesto oli mennyt päälle ja automekaanikko sai sen ohitettua. Olen oikein tyytyväinen palveluun. Kiitos paljon.

Mekaanikko antoi apuvirtaa

⭐⭐⭐⭐⭐

Auto käyttäytyi oudosti eikä startannut, vaikka virrat meni päälle ja erinäiset varoitusvalot vilkkuivat. Mekaanikko tuli paikalle, mittasi akun, käynnistä auton laitteillaan, ja neuvoi ajelemaan moottoritiellä tunnin verran tyhjän akun lattaamiseksi. Homma hoitui vauhdilla, ja mekaanikko ystävällisesti vielä muistutti, että jos jotain ongelmaa silti tulee, sopii soitella hänelle uudelleen perään.

Hinausautonkuljettaja pelasti joulun

⭐⭐⭐⭐⭐

4-henkinen perheemme oli matkalla joulunviettoon isovanhempien luo, kun auto hajosi keskelle korpea. Tilasimme hinausauton vakuutusyhtiön kautta. Yritimme myös saada taksin perheen kuljettamiseksi, mutta yhtään taksia ei ollut saatavilla lähiseudulla. Ystävällinen hinausautonkuljettaja lupautui ottamaan meidät kyytiin ja viemään parinkymmenen kilometrin päässä olevalle huoltoasemalle ja sen jälkeen toimitti auton korjaamon pihaan. Ystävällinen kuljettaja pelasti joulumme. Kiitos!

Matka jatkui mekaanikon avulla

⭐⭐⭐⭐⭐

Tiepalvelun mekaanikko, nimi muistaakseni Kimmo, oli erittäin ystävällinen ja asiansa osaava. Saimme tarvittavan avun ja levollisin mielin matka jatkui kotikaupunkiin asti. Kaikki sujui vikkelästi. Koko kokemus 6/5

Superavulias kuljettaja pelasti päivän

⭐⭐⭐⭐⭐

Kuski oli superavulias ja pelasti päivämme! Auttoi sijaisauton hankinnassa ja päästiin tunnin sisällä jatkamaan matkaa. Toivottavasti kiitokset saavuttavat kuskin. Koirakin voitti näyttelyn ja oli täysin kuskin ansiota että ehdittiin kehään ajoissa.

REDGOn hinausautonkuljettaja

"Hinausautonkuljettajan työ sopii sinulle, jos pystyt mukautumaan erilaisiin työtehtäviin ja vaihtelevaan työrytmiin sekä kykenet oppimaan uusia asioita nopeasti. Osaat toimia tehokkaasti ja järkevästi kiireen keskellä, mutta osaat myös hyödyntää hiljaisemmat ajat hyödyllisesti. Työskentelet ajoittain haastavissa olosuhteissa, minkä vuoksi edellytämme valittavalta kuljettajalta hyvää fyysistä kuntoa. "

 

Jukka Tervahauta, REDGO Oulu

Auton hinaus

Työssä tarvittavat taidot

Hinausautonkuljettajan on hallittava hinauskaluston ja menetelmien käyttö. Tiepalvelumekaanikon, mutta myös kuljettajan työssä ajoneuvojen tekninen osaaminen on merkittävä etu. Moni kuljettaja onkin taustaltaan automekaanikko.

 

Hinausautonkuljettajien ja mekaanikkojen on tunnettava tieliikenteen säännöt ja varmistettava, että toiminta on turvallista sekä kuljettajalle että muille tiellä liikkujille. Tämä edellyttää huomiokykyä, tarkkaavaisuutta ja kykyä ennakoida tilanteita.

 

Asiakaspalveluhenkisyys on olennaista, koska mekaanikko ja hinauautonkuljettaja kohtaavat asiakkaita erilaisissa tilanteissa. Kielitaito katsotaan eduksi. Ammatti edellyttää valmiutta työskennellä vuorotyössä, koska työhön sisältyy yö- ja viikonloppupäivystystä.

 

Hyvä fyysinen kunto on hinausautonkuljettajalle ja mekaanikolle tärkeää, sillä työ voi sisältää raskaiden tuotteiden nostelua ja siirtämistä. Lisäksi hyvä fyysinen kunto auttaa jaksamaan pitkien työvuorojen aikana ja parantaa työturvallisuutta.

Mikä kuljettajan työssä on parasta?

 

" Tämä on monipuolinen työ, jossa aamulla et tiedä mitä päivä tuo tullessaan. Työ tarjoaa haasteita ja elinikäisen oppimispolun. Koskaan, et ole täysin valmis hinausmies vaan koko ajan opit uutta. Se pitää mielen virkeänä ja varmistaa, että et leipäänny työhön.

 

" Parasta hinausautonkuljettajan työssä on, kun pääset auttamaan aidosti ihmisiä jotka ovat hädässä ja heiltä saatu positiivinen palaute pelastaa aina päivän.

 

" Kuljettajan työ on aika-ajoin rento työ, jossa saa vastuuta paljon. Työskentelet itsenäisesti, mutta jos apua tarvit niin saat sitä aina toisilta työkavereilta.

Vikakoodien luku tien päällä

Hinausauton­kuljettajan koulutus

Varsinaista valmistavaa koulutusta ei ole hinausautonkuljettajan tai mekaanikon tehtäviin. Työhön voi ryhtyä monellakin koulutustaustalla - logistiikasta, ajoneuvotekniikasta, ja monesta muusta. Tärkeintä on innostus ja valmius oppimaan uusia asioita.

 

Logistiikan perustutkinto voidaan suorittaa toisen asteen ammatillisissa oppilaitoksissa. Opiskelija voi suuntautua opinnoissan kuljetuspalveluihin, joka tukee hinausautonkuljettajan työtä.

 

Tutkintonimikkeitä ovat autonkuljettaja, linja-autonkuljettaja ja yhdistelmäajoneuvonkuljettaja. Kuorma-autonkuljettajilta edellytetään myös ammattipätevyyskoulutus.

"Arvostamme yhteistyökykyä, hyviä sosiaalisia taitoja, teknistä osaamista ja hyvää fyysistä kuntoa. Lisäksi toivomme asiakaslähtöistä ja ystävällistä palveluasennetta sekä vahvaa sitoutumista yhtiömme arvoihin, joissa asiakaspalvelu ja työturvallisuus ovat keskiössä."

 

Mikko Heikkilä, REDGO Rovaniemi

Raskaankaluston hinausauton kuljettajat työssään

Kelpoisuusehdot

Hinausautonkuljettajalta vaaditaan C-luokan ajokortti ja tavaraliikenteen ammattipätevyys. CE ajokortti on eduksi.

 

Lisätietoa kelpoisuusvaatimuksista löytyy Traficomin verkkosivuilta.

Millaisia asioita yleisesti odotamme hinausautonkuljettajalta?

 • E- tai C-luokan ajokortti ja voimassa oleva ammattipätevyys
 • Aikaisempi kokemus kuljetus- tai autoalalta
 • Hyvät asiakaspalvelutaidot ja sosiaaliset taidot
 • Tekninen osaaminen ja hyvä fyysinen kunto
 • Valmius ilta-, yö- ja viikonlopputyöhön sekä varallaoloon
 • Hyvä paikallistuntemus ja kyky työskennellä itsenäisesti

 

Arvostamme näitä asioita

 • Monipuolista autoalan osaamista
 • Hyvää suomen kielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi
 • Paineensietokykyä ja ongelmanratkaisutaitoja hektisissä tilanteissa
 • Sitoutumista asiakaspalveluun ja työturvallisuuteen

 

Mitä tarjoamme sinulle

 • Kattavan perehdytyksen työhön
 • Monipuolisen ja haastavan työn
 • Nykyaikaisen hinauskaluston ja kattavat laitteet työn suorittamiseen
 • Nuorekkaan ja rennon työilmapiirin
 • Kilpailukykyisen palkkauksen
 • Erilaisia työsuhde-etuja
Vesa Vaihinen ja Marja-Liisa Tahvanainen kättelevät

Arvostamme monipuolista autoalan osaamista. Työssämme ratkaistaan päivittäin asiakkaidemme erilaisia autoalan ongelmia. Edellytämme hyvää asiakaspalvelutaitoa sekä hyvää suullista ja kirjallista suomenkielen taitoa. Muu kielitaito eduksi.

 

Vesa Vaihinen, REDGO Turku

Kuinka pääsen hinausautonkuljettajaksi?

 

REDGO:n hinaus- ja tiepalveluverkoston yrittäjät ilmoittavat avoimista työpaikoista sosiaalisessa mediassa ja rekrytointisivuilla.

Avoimet työpaikat

Oletko valmis olemaan osa tiimiä, joka nauttii haasteista, omaksuu ongelmanratkaisijan ajattelutavan ja auttaa meitä määrittämään avustamisen tulevaisuuden suunnan Pohjoismaissa?

Avoimet työpaikat

REDGO työnantajana

Me REDGO:lla olemme enemmän kuin pelkkä yritys; olemme noin 360 omistautuneen ammattilaisen yhteisö Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Baltiassa.

REDGO työnantajana

Työntekijäkokemuksia

Olemme pohjimmiltaan ongelmanratkaisijoita. Ja olemme olleet niin vuodesta 1949. Olemme ylpeitä historiastamme ja meillä on vuosikymmenten kokemus, mutta emme katso vain menneisyyteen vaan eteenpäin.