Yleisin syy auton hinaukselle 2021

Punaiset automme tien päältä ovat varmasti teille tuttu näky. Mutta oletko koskaan miettinyt mitkä ovat yleisimpiä syitä hinausyrittäjiemme puhelinten pirinään? Tässä jutussa on listattuna 4 yleisintä syytä avun tarpeelle.

Julkaistu 20.1.2022 osoitteessa falck.fi 

 

Hinaus- ja tiepalvelumme palvelee asiakkaita 24/7 ympäri vuoden, joten meillä on hyvä näkymä ja ymmärrys tien päällä tapahtuviin ongelmiin ja siihen, kuinka ne voidaan ratkoa. Avuntarpeessa olevien asiakkaidemme ongelmista lähes joka kolmas saadaan ratkaistua tien päällä, ja avuntarvitsija pääsee jatkamaan matkaansa onnellisesti omalla autollaan.

 

Hinaus- ja tiepalveluiden kysyntä on viime vuosien aikana noussut. Osin tätä trendiä selittää ajoneuvotekniikan sekä ihmisten kulutuskäyttäytymisen muutokset - ollaan valmiita käyttämään palveluita.

 

1. Moottoriongelmat

 

Yleisin syy sille, että hinausauto lähtee kohti avuntarvitsijaa, on moottoriin tai voimansiirtoon liittyvät ongelmat. Ongelmia konepellin alla voi olla useita, mutta kuljettaja huomaa usein vian siitä, kun kojetauluun syttyy vieras merkkivalo palamaan. Mikäli merkkivalo on punainen, on tilanteeseen aina suhtauduttava vakavasti. Tällöin matkanteko on syytä keskeyttää ja kutsua ammattilainen apuun.

 

2. Virrattomuus

 

Toiseksi yleisin syy on tyhjentynyt akku. Varsinkin näin talviaikaan ongelmat korostuvat, kun yhden jos toisenkin auton akku on päässyt tyhjenemään kovien pakkasten ja lyhyen kaupunkiajon seurauksena. On myös syytä muistaa, että akku on kuluva osa, eikä kestä ikuisesti - auton akkua koskee samat lainalaisuudet kuin vaikkapa älypuhelimen akkua.

 

3. Rengasrikko

 

Rengasrikkojen määrä on viime vuosina eniten tilastollisesti noussut syy avuntarpeelle. Tähän on useita syitä. Uusissa autoissa ei tänä päivänä useinkaan ole vakiovarusteena vararengasta, vakuutus- ja liikkuvuuspalvelut kattavat renkaanvaihdon kustannuksia, eikä monikaan välttämättä ole kokenut renkaanvaihtaja.

 

4. Autoilun pienet haaverit

 

Neljäs yleinen syy avuntarpeelle on pienet haaverit, jotka tuovat yllättävän avuntarpeen tai estävät matkan jatkamisen omin avuin; liukas tie vie auton penkkaan tai auto jää jumiin keväiselle mökkitielle. Joskus auton ovet lukitsevat kuljettajan auton ulkopuolelle. Näihin haavereihin meiltä löytyy lähes poikkeuksetta apu ja usein säästytään ilman vaurioita.

 

Mikäli juttu herätti ajatuksia, pistä kanavamme seurantaan. Tulemme kevään aikana paneutumaan syvemmin ajoneuvotekniikan muutoksiin, jotka ovat osasyy nousseelle kysynnälle.

 

Oli ongelmasi tien päällä millainen tahansa, me voimme tuoda siihen avun. Tallenna siis numeromme puhelimeen, jotta saat ammattilaisen paikalle, mikäli matkanteko syystä tai toisesta keskeytyy!