Auton akku on tyhjä - apua koko Suomessa 24h

👋 Falck on nyt REDGO. Nimi vaihtui, mutta samat työntekijät auttavat. Voit luottaa, että asiat sujuvat yhtä hyvin kuin ennenkin.

 

Kun auton akku on tyhjä, virtaa ei riitä starttaamiseen, eikä auto lähde käyntiin. Akku voi tyhjentyä yllättäen yön aikana, jolloin aamulla auto ei käynnisty. Tyhjentynyt akku on hyvin yleinen autoilijoiden ongelma, johon on helppo ratkaisu: apuvirran anto.

Nettitilaus

Tässä osiossa:

  • Miksi auton akku on tyhjä?
  • Onko auton akku rikki vai onko se vain tyhjä?
  • Millainen toimenpide apuvirran anto on?

Ongelma ratkeaa helpoiten soittamalla

 

Joskus voit saada ratkaisun ongelmaan jo puhelun aikana. Kohtaamme päivittäin satoja vastaavia ongelmatilanteita. Soittamalla asia hoituu helposti ja vaivattomasti

09 37 477 113

REDGOn kautta löydät koko Suomessa nopean, paikallisen ja ammattitaitoisen avun.

119 000

Hinaus- ja tiepalvelun tapausta vuodessa

32%

Asiakkaista voi jatkaa matkaa omalla autollaan

91

NPS-suositteluindeksi on alan parhainta

Vikakoodien luku tien päällä

Miksi auton akku on tyhjä?

Yleinen syy akun tyhjenemiselle on päälle unohtunut auton sisävalo tai jokin muu akusta virtansa saava toiminto.

 

Tällöin akku tyhjenee yön aikana, eikä akussa ole enää riittävästi virtaa starttaamista varten. Akku voi olla myös huonokuntoinen, jolloin se purkautuu tavallista nopeammin.

Onko auton akku rikki vai onko se vain tyhjä?

Auton akku on kuluva osa, joka voi kilometrien kertyessä mennä myös rikki. Jos auto ei reagoi käynnistysyritykseen millään lailla, syy saattaa löytyä rikkinäisestä akusta. Tällöin kojetaulun valot eivät syty, eivätkä auton puhaltimet tai radio herää henkiin.

 

Jos taas auto reagoi käynnistysyritykseen, niin että puhaltimet, radio ja kojetaulun valot toimivat, akku on todennäköisesti vain päässyt tyhjenemään, eikä siinä riitä virtaa starttaamiseen. Tällöin apuvirrasta on yleensä apua.

 

Jos akun kunnosta ei ole varmuutta, paikalle kannattaa soittaa tiepalvelun ammattilainen, jolla on käytössään akun jännitettä ja akusta tulevaa virtaa mittaava laite. Sen avulla voidaan varmistua siitä, onko akku tyhjä vai onko se rikki.

Soita

Vastaamme aina nopeasti puhelimeen 24 tuntia vuorokaudessa. Puhelun lopuksi saat tekstiviestillä linkin tilausseurantaan, jotta tiedät mitä seuraavaksi tapahtuu.

09 374 77 113

Nettitilaus

Tilaus lähetetään automaattisesti lähimmälle hinaus- ja tiepalveluautolle. Saat tekstiviestillä linkin tilausseurantaan, jotta voit olla varma tilauksen etenemisestä.

Nettitilaus

Chat

Keskimääräinen vastausaika 17 sekuntia. Nopeampi vaihtoehto, kun asiasi koskee jo tehtyä tilausta. Chat löytyy oikeasta alakulmasta