Akun vaihto autoon

Kesähelteet ja auton akku – näin ehkäiset akkuongelmat

27.05.2024 12:00

Kesähelteet voivat olla yhtä haitallisia auton akulle kuin talvipakkaset. Talvella akkuongelmat ovat yleisiä, mutta harva tietää, että kesän kuumuus voi myös ylikuumentaa akun ja heikentää sen suorituskykyä.

 

Kuten pakkaset, myös helle voi estää matkan alkamisen jo kotipihalla, jos akku ylikuumenee. Voit kuitenkin vähentää riskiä omilla toimillasi. Varmista esimerkiksi, että pysäköit autosi varjoon ja tarkistat akun kunnon säännöllisesti.

Uusi akku pelkän käynnistysavun sijaan

⭐⭐⭐⭐⭐

Vaste oli tosi nopea - 25 minuuttia soitosta apu oli paikalla. Asiantuntija oli tosi ripeä ja ystävällinen, ja tarjosi ongelmaani loistavan ratkaisun (uusi akku pelkän käynnistysavun sijaan), jolla säästin vieläpä huomattavasti rahaa. Lisäksi avun saapumisen seurantapalvelu oli hieno lisä kaltaiselleni IT-alan ihmiselle. Kiitos!

Levollisin mielin matka jatkui kotikaupunkiin asti

⭐⭐⭐⭐⭐

Tiepalvelun mekaanikko, nimi muistaakseni Kimmo, oli erittäin ystävällinen ja asiansa osaava. Saimme tarvittavan avun ja levollisin mielin matka jatkui kotikaupunkiin asti. Kaikki sujui vikkelästi. Koko kokemus 6/5

Erittäin ystävällinen ja ammattitaitoinen kaveri

⭐⭐⭐⭐⭐

Akku oli autostani tyhjentynyt yön aikana. Auto saatiin käyntiin apukäynnistimen avulla. Oli erittäin ystävällinen ja ammattitaitoinen kaveri teiltä auttamassa. Soitti vielä perään ja neuvoi mihin auto kannattaa viedä akun tarkastukseen

Miten kuumuus vaikuttaa auton akkuun?

 

Kesän korkeissa lämpötiloissa auton akun sisäinen neste eli elektrolyytti voi haihtua nopeammin, mikä johtaa akun kapasiteetin vähenemiseen ja lopulta lyhentää akun elinikää.

 

Korkea lämpötila voi myös aiheuttaa akun sisäisten osien, kuten lyijylevyjen, korroosiota, mikä heikentää akun toimintaa entisestään.

 

Yhteenvetona, kuumuus voi merkittävästi heikentää akun suorituskykyä ja lyhentää sen käyttöikää, joten akun säännöllinen tarkastus ja huolto ovat erityisen tärkeitä kesäkuukausina

 

Vaikuttavatko lämpöennätykset jo akkuihin?

 

Toukokuussa on mitattu poikkeuksellisen korkeita lämpötiloja. REDGO Akatemian kouluttaja Antti Valkonen REDGO Seinäjoelta kertoo, että kuumat päivät eivät vielä ole näkyneet piikkinä akkuongelmien määrässä.

 

Helteiden jatkuessa tilanne voi kuitenkin muuttua. Erityisesti riskiryhmään kuuluvat ajoneuvot, joissa on yli 5 vuotta vanha starttiakku ja jotka selvisivät tammikuun pakkasista ongelmitta. Kuumalla säällä akku ei usein varoita ongelmista etukäteen, vaan voi lakata toimimasta yllättäen, Valkonen varoittaa.

 

Tommi Ojala REDGO Huittisista kertoo, että Satakunnassa ihmiset tarvitsevat usein hinauspalvelua mökkipihoihin ja valtatien varteen. Hän mainitsee, että erityisesti rengasrikot ja akkuviat yleistyvät helteellä. Ojala korostaa, että helle hyydyttää autoja samalla tavalla kuin pakkanenkin.

 

Näin voit ehkäistä akkuongelmia helteellä

 

Hyväkuntoinen akku kestää yleensä kaikenlaisia sääolosuhteita, mutta seuraavat ohjeet auttavat varmistamaan matkasi sujuvuuden:

 

1. Pysäköi varjoon: Pysäköi autosi varjoisaan paikkaan tai käytä heijastavaa suojapeitettä. Tämä vähentää moottoritilan lämpötilaa ja akun rasitusta. Viileämpi sisäilma säästää myös energiaa ilmastoinnista.2. Säännöllinen tarkastus: Tarkista akun kunto säännöllisesti. Etsi halkeamia, pullistumia tai muita vaurioita. Vie auto huoltoon, jos havaitset jotain epätavallista.3. Pidä akku puhtaana: Puhdista lika ja korroosio akun navoista säännöllisesti. Korroosio voi estää virran kulun ja heikentää akun suorituskykyä.

 

4. Vältä turhaa virrankulutusta: Kun auto ei ole käynnissä, vältä käyttämästä virtaa kuluttavia laitteita, kuten ilmastointia, radiota, sisävaloja tai matkajääkaappia. Myös puhelimen tai navigaattorin lataaminen auton ollessa sammuksissa voi tyhjentää akun nopeasti.

Miten ehkäistä akkuongelmia kesähelteillä?

 

Jos kohtaat akkuongelmia kesän aikana, apua on saatavilla ympäri vuorokauden:

 

Näillä palveluilla voidaan varmistaa, että matkasi jatkuu mahdollisimman nopeasti ja turvallisesti.

REDGO Tiepalvelu auton akun vaihto

Liity REDGO Tieturvan jäseneksi ja saat apua helposti

Fiksu valinta

REDGO Tieturva on palvelu autolijalle, joka arvostaa vaivattomuutta. Hyytynyt akku voi keskeyttää matkan. Varautumalla etukäteen varmistat, että päivä jatkuu ilman ongelmia.

Tutustu