Hirvet, festarit ja erikois­ajoneuvot - apua tarvitaan

30.06.2024 12:00

Kesä on monelle suomalaiselle lomien ja vapaa-ajan vieton aikaa, mutta hinaus- ja tiepalveluyrittäjä Tommi Ojalalle se tarkoittaa vilkasta työrupeamaa.

 

Tommi on hinausalan konkari REDGO Huittisista, Satakunnasta. Hän on nähnyt kuinka erityisesti kesäaikaan työtahti kiihtyy huomattavasti.

 

Tapahtumat ja festarit liikuttavat suomalaisia

"Kesällä lomaliikenne vilkastuttaa hinaus- ja tiepalveluhommia merkittävästi," Ojala kertoo.

 

"Erityisesti viikonloput ovat normaalia vilkkaampia, kun autoilijoita liikkuu yötä päivää erilaisten tapahtumien ja festareiden vuoksi."

 

Satakunnan maaseutupitäjillä riittää autettavia. "Usein apua tarvitaan valtateiden varsilla ja mökkipihoilla. Akkuviat yleistyvät helteellä, sillä pitkittynyt kuumuus on yhtä armoton autoille kuin pakkanenkin," Ojala selittää.

 

Hirvet alkavat liikkumaan loppukesästä

Hän mainitsee, että myös hirvieläinvahingot ovat yleisiä alueella, mikä tuo oman haasteensa työhön.

 

"Hirvieläimet ovat liikkeellä ja valitettavasti törmäyksiä sattuu. Joskus hinaamme auton tienposkesta kolhuineen päivineen. Silloin on tärkeää paitsi saada ajoneuvo kuntoon, myös tarjota tukea kuljettajalle, joka on saattanut säikähtää pahastikin”, kertoo Ojala.

 

Erikoiset harrasteajoneuvot ilahduttavat

Erikoisajoneuvot ovat Ojalan mukaan yksi kesän mielenkiintoisimmista puolista. "Monesti kesällä hinataan ne erikoisimmat harrasteajoneuvot, kuten vanhat amerikanraudat tai harvinaiset urheiluautot.

 

Näissä riittää haastetta ja mielenkiintoisia kohtaamisia asiakkaiden kanssa," hän hymyilee.

 

Moottoripyörät ovat toinen kasvava asiakasryhmä. "Moottoripyörien hinaukset ovat lisääntyneet, erityisesti rengasrikkojen osalta. Usein motoristit tarvitsevat neuvoja ja tukea, mitä seuraavaksi tehdä."

 

Hinaus- ja tiepalvelun työntekijät poistavat stressiä ja huolta

Ojala painottaa, että hinausautonkuljettajan työ on paljon muutakin kuin auton kuljettamista korjaamolle.

 

"Sosiaaliset kohtaamiset asiakkaiden kanssa ovat homman suola. On aina ilo auttaa pulassa olevia," hän toteaa.

 

  • Monesti asiakas tarvitsee myös henkistä tukea, kun ajoneuvon hajoaminen kesken matkan aiheuttaa stressiä ja huolta.

Haastattelun loppupuolella Ojala summaa työnsä merkitystä. "Tämä työ on hyvin palkitsevaa, kun näkee avun tarpeessa olevan asiakkaan helpotuksen ja kiitollisuuden.

 

Kesä on kiireistä aikaa, mutta samalla se tarjoaa mahdollisuuden tavata monenlaisia ihmisiä ja tarjota heille apua, kun sitä eniten tarvitaan."

 

Ojala kehottaa kaikkia autoilijoita pitämään ajoneuvonsa kunnossa ja varautumaan mahdollisiin yllätyksiin tien päällä. "Hyvä ennakointi ja huolellinen huolto voivat säästää paljon harmia"

 

  • Jos jotain sattuu, olemme täällä auttamassa.

Tommi Ojalan kesä kuluu siis tiiviisti hinaus- ja tiepalvelutehtävissä Satakunnassa, mutta hän tekee sen ilolla ja ammattitaidolla, valmiina auttamaan kaikkia tien päällä pulaan joutuneita.

Apua joutuisasti ja positiivisella asenteella

⭐⭐⭐⭐⭐

Auto hajosi pohjoisen lomalla tien varteen. Homma hoitui joutuisasti ja positiivisella asenteella. Auto lähti lähimpään kaupunkiin korjaamolle ja itse pääsimme jatkamaan lomaa. Huippu hyvää palvelua!

Korjaamoapua samalle päivälle

⭐⭐⭐⭐⭐

Hinauskuski osasi vinkata korjausfirman josta sain samalle päivälle ajan. Kun saavuin korjaamolle jonne auto hinattiin oli auto jo korjattu. Suurkiitos hinauspalvelulle, pelastitte perheemme kesäloman

Pelastit meidän päivän ja viikonlopun

⭐⭐⭐⭐⭐

Meillä oli uskomattoman ihana ja taitava hinausmies, joka ratkoi ongelmamme paikan päällä ja soitti perään vielä varmistussoiton, että jaksoihan auto korjaamolle saakka. Kiitos sinulle! Pelastit meidän päivän ja viikonlopun.

REDGO Tiepalvelu auton akun vaihto

Varmista huolettomat automatkat kesälomalla

Fiksu valinta

REDGO Tieturva on palvelu autolijalle, joka arvostaa vaivattomuutta. Hyytynyt akku tai rengasrikko voi keskeyttää matkan. Varautumalla etukäteen varmistat, että päivä jatkuu ilman ongelmia.

Tutustu