Mökkiremontti, matka­jääkaappi ja puskaparkki - apua tarvitaan

30.06.2024 12:00

Viime vuoden kesä oli Etelä-Karjalassa yhtä kiireinen kuin talvisesongin parhaat kuukaudet, kertoo Tero Immonen REDGO Lappeenrannasta.

 

Entä miltä näyttää tämä kesä ja mitä kesällä tyypillisesti tapahtuu?

 

Mökkiremontin jälkeen voi olla tarvetta hinausautolle

Tero mainitsee, että tyypillinen kesäkeikka on ruuvi renkaassa. Tämä johtuu usein mökkiremonttien yhteydessä maahan jääneistä ruuveista ja nauloista. Rengas alkaa tyhjentyä hitaasti tai nopeasti, riippuen vauriosta.

 

  • Kun muut lomailevat, hinausautot ahkeroivat!
    Tero Immonen, REDGO Lappeenranta

 

Immonen huomauttaa myös, että yhä useammassa autossa ei ole enää vararengasta, vaan pelkkä paikkausaine.

 

Tämä paikkausaine saattaa kuitenkin olla vanhentunut tai toimimaton kyseiseen tilanteeseen. Tällöin renkaan paikkaus paikan päällä tai ajoneuvon vieminen rengasliikkeeseen tulee välttämättömäksi.

 

Tarkkana matkajääkaapin kanssa

Toinen yleinen ongelma on matkajääkaapin tyhjentämä auton akku. 

 

"Moni yllättyy, kuinka nopeasti jääkaappi voi tyhjentää akun, jos autoa ei käynnistetä säännöllisesti," Immonen kertoo.

 

Hän lisää, että matkajääkaapit voivat kuluttaa merkittävästi virtaa, erityisesti kuumina kesäpäivinä, jolloin niiden täytyy toimia tehokkaammin pitääkseen sisällön viileänä.

 

Tämä voi johtaa tilanteeseen, jossa auton akku ei enää jaksa käynnistää moottoria, erityisesti jos akku on jo vanhempi tai huonokuntoinen. Tällöin avuksi tarvitaan apuvirtaa tai jopa akun vaihto.

 

Uimaretkellä auton ovet voivat mennä lukkoon

Lukkiutuneet auton ovet ovat myös yllättävän yleinen näky kesäisin.

 

"Useamman kerran on sattunut, että asiakkaan avaimet ovat jääneet autoon ja ovet ovat menneet lukkoon, kun he ovat pysähtyneet uimaan. Se on todella turhauttavaa, mutta onneksi saamme ovet nopeasti auki," Immonen sanoo.

 

Monet uudet autot ovat varustettuja automaattisilla lukitusjärjestelmillä, jotka voivat lukita ovet itsestään tietyn ajan kuluttua, mikä lisää tällaisia tilanteita.

 

Lisäksi kuumat kesäpäivät voivat vaikuttaa auton elektronisiin järjestelmiin ja saada lukot toimimaan odottamattomasti. Tässä tapauksessa ammattilaisen apu on usein ainoa ratkaisu, jotta auton ovet saadaan auki.

 

Puskaparkki voi yllättää karavaanarin

Immosen mukaan rantahiekkaan uponneet matkailuautot ovat jokakesäinen ilmiö.

 

"Paljon on käyty vinssaamassa rantahiekkaan uponneita matkailuautoja ns. puskaparkeista. Puskaparkkeilu on mukavaa, mutta maaston kanssa kannattaa olla tarkkana."

 

Matkailuautot, voivat helposti juuttua pehmeään hiekkaan tai mutaiseen maastoon.

 

Ennaltaehkäisevänä toimenpiteenä Immonen suosittelee tarkistamaan alueen kantavuuden ennen parkkeeraamista ja tarvittaessa käyttämään aluslevyjä renkaiden alla estämään upotusta.

 

Tero Immonen muistuttaa lopuksi autoilijoita varautumaan kesän yllättäviin tilanteisiin. 

 

"Pidä huolta autosi kunnosta ja ole varovainen maastossa. Ja jos jotain sattuu, me olemme täällä auttamassa," hän lupaa.

Apua joutuisasti ja positiivisella asenteella

⭐⭐⭐⭐⭐

Auto hajosi pohjoisen lomalla tien varteen. Homma hoitui joutuisasti ja positiivisella asenteella. Auto lähti lähimpään kaupunkiin korjaamolle ja itse pääsimme jatkamaan lomaa. Huippu hyvää palvelua!

Korjaamoapua samalle päivälle

⭐⭐⭐⭐⭐

Hinauskuski osasi vinkata korjausfirman josta sain samalle päivälle ajan. Kun saavuin korjaamolle jonne auto hinattiin oli auto jo korjattu. Suurkiitos hinauspalvelulle, pelastitte perheemme kesäloman

Pelastit meidän päivän ja viikonlopun

⭐⭐⭐⭐⭐

Meillä oli uskomattoman ihana ja taitava hinausmies, joka ratkoi ongelmamme paikan päällä ja soitti perään vielä varmistussoiton, että jaksoihan auto korjaamolle saakka. Kiitos sinulle! Pelastit meidän päivän ja viikonlopun.

REDGO Tiepalvelu auton akun vaihto

Varmista huolettomat automatkat kesälomalla

Fiksu valinta

REDGO Tieturva on palvelu autolijalle, joka arvostaa vaivattomuutta. Hyytynyt akku tai rengasrikko voi keskeyttää matkan. Varautumalla etukäteen varmistat, että päivä jatkuu ilman ongelmia.

Tutustu