Korvaako vakuutus jos puu kaatuu auton päälle?

Voiko vakuutus auttaa, jos puu kaatuu auton päälle tai sääolosuhteet aiheuttavat vaurioita? Kyseessä on yleinen huoli. Vastaus riippuu vakuutustyypistä.

 

Yleisesti ottaen autovakuutus voi auttaa tilanteissa, joissa puu aiheuttaa vahinkoa autolle, erityisesti jos puu oli terve.

Jopa suuri oksa voi naarmuttaa autoa pahasti ja maalaus maksaa paljon. Tässä tilanteessa autovakuutus voi tulla pelastukseksi.

 

Kun myrsky kaataa terveen puun auton tai kodin päälle, vakuutus voi olla ratkaiseva. Usein korvaus haetaan omasta koti- tai autovakuutuksesta, joka kattaa vauriot. Kukaan ei halua kohdata odottamatonta kulua, ja tässä vakuutus voi tarjota apua.

On kuitenkin tärkeää huomioida, että jos oma puu oli huonokuntoinen ja se olisi pitänyt kaataa ennen myrskyä, korvaus voi pienentyä tai jäädä kokonaan saamatta. Vakuutus ei välttämättä kata tilanteita, jotka olisi voitu estää asianmukaisella puunhoidolla.

Kysyimme eri vakuutusyhtiöiltä heidän käytännöstään:

LähiTapiola

LähiTapiolan kolme ylintä autokaskovakuutusta korvaavat luonnonilmiöiden aiheuttamat vahingot. Tämä tarkoittaa, että vakuutus voi auttaa myrskyn aiheuttamissa vaurioissa.

Pohjola Vakuutus

Pohjola Vakuutuksessa korvaus riippuu vakuutuksen tyypistä. Jos vakuutukseen sisältyy ns. törmäysturva, puun kaatumisesta aiheutuneet vahingot voidaan korvata. Kuitenkin, jos vakuutus on suppeampi ja sisältää esimerkiksi palo-, hirvi- ja varkausvakuutuksen, tällaiset vahingot eivät välttämättä kuulu korvattavien tapausten joukkoon.

If Vakuutus

If-vakuutusyhtiössä puun kaatumisen aiheuttamia vahinkoja korvataan törmäysturvan sisältävistä kaskovakuutuksista. Omavastuu on yleisimmin 200 euroa, eikä myrskyvahingon vuoksi bonuksia vähennetä.

Hinauspalvelun kuljettaja nostanut auton lavalle

Vahvaa yhteistyötä vakuutusyhtiöiden kanssa

REDGO on usean vakuutusyhtiön hinauskumppani, joka vastaa vakuutusyhtiön hinaus- ja tiepalveluiden tuottamisesta.

 

REDGOlla on tiimi, joka hoitaa vakuutusyhtiöiden vahinkokäsittelyä. Jos tarvitset apua, soita niin autamme.

 

Jos olet epävarma vakuutuksesi sisällöistä niin pääsemme tarkistamaan autovakuutuksesi tiedot useiden eri vakuutusyhtiöiden tietokannoista, myös viikonloppuisin.

 

Kun soitat REDGOlle niin voit luottaa siihen, ett√§ saat oikeita tietoja vakuutusyhti√∂si autopalveluvakuutuksesta.‚Äč