Saariston rengastie autolla - pelastajan vinkit autolomalle

Oletko matkaamassa tänä kesänä Turun saaristoon? Lukaise tästä ammattilaisen vinkit matkalle.

 

Vesa Vaihinen on reilut 35 vuotta pitänyt huolta saariston autoilijoista ja kertoo vinkit onnistuneeseen autolomaan. Ennen kaikkea hän suosittelee löysän kellon mukaan ottamista.

Julkaistu 15.7.2022 osoitteessa falck.fi 

 

1. Matka voi viivästyä ruuhkien takia

 

Turun saaristossa matkataan niin asfalttia kuin vettä pitkin. Autolautat ovat mukava kokemus, kunhan niiden kanssa ei tee liian tiukkaa aikataulua. Lauttojen autopaikat ovat rajalliset ja paikallisilla sekä hyötyajoneuvoilla on etuajo-oikeus lautalle. Vaikka satamaan tulisi hyvissä ajoin, niin lauttapaikkaa ei silti välttämättä irtoa ja täytyy odottaa seuraavaa lauttaa.

 

2. Varaa aina mukaan vettä ja evästä

 

Saaristossa on aina syytä varata matkaan mukaan vettä ja evästä. Niin ihmisille kuin lemmikeille. Matka voi viivästyä sinusta riippumattomista syitä vaikka lauttamatkojen vuoksi, joten aina täytyy olla valmius jäädä saarelle pidemmäksi aikaa. Lemmikkieläimille on myös syytä järjestää viileä paikka odotella matkan jatkumista varjossa.

 

Saaristossa ei myöskään ole 24/7 huoltamoita, joten ravinnon tai polttoaineen ostaminen ei onnistu kellon ympäri.

 

3. Avun saamisessa perille voi kestää pidempään kuin mantereella

 

Mikäli matkanteko autolla keskeytyy saaristossa, ei apu välttämättä ole paikalla yhtä nopeasti kuin mantereella. Esimerkiksi Houtskariin on 5 lautan ja reilun 100 kilometrin mittainen matka. Matkan keskeydyttyä ilta- tai yöaikaan Houtskarissa, täytyy varautua siihen, että lauttavuorojen vuoksi hinausapu ei pääse samana iltana perille.

 

4. Kolmasosa lomailijoista pystyy jatkamaan matkaa omalla autolla

 

Joka kolmas asiakkaamme pääsee jatkamaan matkaa samantien. Mikäli matka taas ei pysty omalla autolla jatkumaan, toimitamme asiakkaan halutessa sijaisauton paikalle, jotta lomamatka voi jatkua mahdollisimman vaivattomasti.

 

5. Tiet Turun saaristossa ovat hyvässä kunnossa

 

Tiestö saaristossa on hyvässä kunnossa. Tieto ovat kapeammat mitä mantereella ja liikennettä sesonkiaikana reilusti, joten sopiva tilannenopeus on valttia.

 

Sattuipa sinulle autoillessa mitä tahansa Turun saaristossa tai Ahvenanmaan puolella, niin aina keksitään ratkaisu siihen, miten apu saadaan perille. Pistä siis numero talteen 0100 2400, jotta voit tilata hinausapua Turun saaristossa.