Autoilijoiden avunpyynn√∂t kymmen­kertaistuivat - Pakkanen toi enn√§tyskiireet hinausliikkeille

03.01.2024 09:00

Vuoden alku on tuonut mukanaan kirpeät pakkaset ja ennätysmäisen vilkkaan ajan hinaus- ja tiepalveluillemme. Akkuongelmat suurimpana vikaryhmänä, varautumalla voi estää ongelmia.

Vuoden ensimmäisenä tiistaina hinaus- ja tiepalveluidemme työmäärä on ollut lähes kymmenkertainen verrattuna vuoden keskimääräisiin avustusmääriin. Suurin kysyntä on ollut Keski-Suomesta Lappiin ulottuvalla alueella, jossa lämpötilat ovat painuneet pakkasen puolelle reilusti yli 30 asteen. Kiirettä pidetään kaikkialla maassa.

 

Erityisesti auton käynnistykseen liittyvät ongelmat ovat nousseet esiin, ne muodostavat noin puolet kaikesta avuntarpeesta. Näistä merkittävimpänä 12v käynnistysakun ongelmat, jotka useimmiten saadaan ratkaistua suoraan tien päällä, mutta äärimmäisen kylmyyden vallitessa jotkut autot vaativat hinausta.

 

Varaudu matkantekoon ja mahdollisiin ongelmiin ennen liikkeelle lähtöä

 

Kun pakkaset jatkuvat, suosittelemme autoilijoille ylim√§√§r√§isen ajan varaamista ja l√§mpimien vaatteiden pukemista matkalle l√§htiess√§. Auton lis√§l√§mmittimen tai apulaturin k√§ytt√∂ on nyt erityisen suositeltavaa. On syyt√§ my√∂s mietti√§ tarkasti, ovatko kaikki automatkat v√§ltt√§m√§tt√∂mi√§ ‚Äď lyhyet matkat ja kylm√§k√§ynnistykset rasittavat ajoneuvoa kovilla pakkasilla.

 

Vahvistettu miehitys palveluksessanne kaikkialla Suomessa

 

Vaikka puhelinlinjamme ovat hetkittäin ruuhkautuneita ja hinausautot liikkuvat taukoamatta, haluamme vakuuttaa, että apu järjestyy koko Suomen alueella, vaikkakin vastaus- ja odotusajat voivat olla hieman pidemmät kuin tavallisesti. Hinauspalveluiden sankarimme tekevät kaikkensa, jotta jokainen apua tarvitseva saa sitä mahdollisimman nopeasti.

 

Lisätietoja:


Rene Hassinen, verkostopäällikkö
040 134 7020
rene.hassinen@redgo.fiMagnus Lindgren, toimitusjohtaja
040 732 3900
magnus.lindgren@redgo.fi