Aja turvallisesti: vinkit kuinka välttää rengasrikko

02.05.2024 12:00

Autoteollisuus on tehnyt muutoksia ajoneuvojen vakiovarusteisiin vähentääkseen painoa ja päästöjä, jättäen vararenkaat pois ja korvaten ne paikkaussarjoilla.

 

Vaikka paikkaussarjat ovat käteviä pienissä pistovuodoissa, ne eivät tarjoa ratkaisua vakavampiin rengasvaurioihin, ja niiden käyttö rajoittuu leudompiin sääolosuhteisiin.

 

Routavauriot lisäävät rengasrikkojen riskiä

 

Tienpinnan kunnon heikkeneminen ja talviset routavauriot lisäävät rengasrikkojen riskiä. Routavauriot syntyvät, kun kosteus tunkeutuu asfaltin halkeamiin ja laajenee jäätymisen myötä. Vaurioitunut tienpinta on omiaan rikkomaan erityisesti ohuemmat renkaat, joita nykyajan autot yhä useammin käyttävät.

 

Välttääkseen rengasrikot, kuljettajien tulisi tarkastaa ajotapaansa, ja säilyttää rengaspaineet suositusten mukaisina.

 

1. Tarkista rengaspaineet

 

Tarkista rengaspaineet kuukausittain ja erityisesti, jos ajoneuvossa on tavallista raskaampi kuorma. Matalat rengaspaineet kuluttavat renkaita nopeammin ja lisäävät rikkoutumisen riskiä. Lisäksi oikea rengaspaine vähentää polttoaineenkulutusta.

 

2. Tarkista ajotapasi

 

Ajotapa on myös kriittinen tekijä rengasrikkoihin varautumisessa. Maltillinen nopeus routavaurioisilla ja murskeisilla teillä auttaa välttämään vaurioita. Kun noudatat varovaista ajotapaa, voit pidentää renkaiden käyttöikää ja parantaa turvallisuuttasi tien päällä.

 

REDGO auttaa rengasrikossa

 

Jos rengasrikko sattuu, REDGO palvelee kaikkialla Suomessa. Vaihdamme tai paikkaamme renkaan, jos mahdollista, tai tarvittaessa hinaamme auton lähimpään rengashuoltoon.

 

REDGOn tavoitteena on varmistaa, että pääset turvallisesti matkasi jatkamaan mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti.

Liity REDGO Tieturvan jäseneksi ja saat apua helposti

Fiksu valinta

REDGO Tieturva on palvelu autolijalle, joka arvostaa vaivattomuutta. Rengasrikko, tekninen vika tai onnettomuus voi keskeyttää matkan. Varautumalla etukäteen varmistat, että päivä jatkuu ilman ongelmia.

Tutustu